برای دانلود نرم افزار سوگنامه برای تلفن همراه اینجا را کلیک کنید. حجم:265K
علی بن موسی بن جعفر معروف به «ابن طاوس» در سال 589 ه. ق در شهر دانشمند خیز و عالمپرور«حله» چشم به جهان گشود. ابن طاوس در آن شهر علم و اجتهاد رشد یافت و از محضر پدر بزرگوارش بهره کافی برد و همانطور که خود میگوید:
پدر و نیز جد وی «ورام» بیشترین نفوذ را بر وی در سالهای رشدش داشتهاند و به او فضیلت، تقوی و تواضع را یاد دادهاند.
علمای دیگری که ابن طاوس در نزد آنان درس خوانده عبارتند از: ابوالحسن علی بن یحیی الخیاط حلی، حسین بن احمد السوراوی، تاجالدین حسن بن علی الدربی، نجیبالدین محمد السوراوی، صفیالدین بن معد بن علی الموسوی، شمسالدین فخار بن محمد بن فخار الموسوی و...
ابن طاوس در نسلهای بعدی به عنوان «صاحب الکرامات» معروف شد.
او خود از حوادث معجزهآسایی که برایش رخ داه مواردی را نقل میکند. و نیز گزارش شده که با امام زمان (عج) در تماس مستقیم بوده است. گفته میشود که علم به «اسم اعظم» به او اعطاء گردید اما اجازهی اینکه آن را به فرزندش بیاموزد، داده نشد.
ابن طاوس خود اذعان داشته که من به اول هر ماه آگاهی دارم بدون اینکه به هیچ یک از اسباب آگاهی بدان، تمسک نمایم.
کتاب «لهوف» ابن طاوس اختصار و اشتهار را با هم جمع کرده و در نزد علمای برجسته شیعه جایگاه مهمی برای خودش باز کرده است به طوری که شهید محراب آیت الله سید محمد علی قاضی تبریزی میفرماید: «کتاب لهوف سید ابن طاوس - رحمة الله علیه -، نقلیاتش بسیار مورد اعتماد است و در میان کتب مقاتل کتاب مقتلی به اندازه اعتبار و اعتماد به آن نمیرسد و در اطمینان بر آن کتاب در ردیف اول کتب معتبره مقاتل قرار گرفته است» «تحقیقی درباره اربعین»به خاطر اهمیت کتاب لهوف که از معتبرترین متون به شمار میآید، جمعی از بزرگان به ترجمه آن پرداختهاند که ظاهرا اولین ترجمه به قلم شیوای میرزا قلی تبریزی به نام «لجة الالم» میباشد.
منبع http://www.javanbin.com/